Hoe kan ik solliciteren naar een vacature bij Hoogvliet?

Alle openstaande vacatures vind je op onze vacaturepagina werkenbij.hoogvliet.com. Klik in de vacature naar keuze op ‘solliciteren’ en vul een online sollicitatieformulier in.

Kan ik ook een open sollicitatie doen?

Deze mogelijk is er niet meer. We hopen hiermee onnodige teleurstellingen te voorkomen. Alle openstaande vacatures bij Hoogvliet staan op de website. Mocht je ideale vacature er vandaag niet tussen staan, dan wil dat niet zeggen dat deze er morgen ook niet is. Wil je via de mail op de hoogte worden gehouden van de actuele vacatures bij jou in de buurt? Vul dan even een Jobalert in onderaan deze pagina.

Wat is de minimumleeftijd om bij Hoogvliet te werken?

Om bij Hoogvliet te mogen werken moeten je minimaal 14 jaar zijn. Hier zijn wel wat regels aan verbonden. Zo mag je als je 14 of 15 jaar bent niet werken na 19.00 uur 's avonds en niet op zondag. Om achter de kassa of in het distributiecentrum te mogen werken geldt de minimale leeftijd van 16 jaar.

Ik ben al wat ouder, heeft het zin om te solliciteren?

Een winkel kan niet draaien op alleen jongeren, wij zoeken naar een evenwichtige mix. Hoogvliet voorziet alleen niet in de mogelijkheid om door te werken na de pensioengerechtigde leeftijd.

Is het bij Hoogvliet mogelijk om alleen in het weekend of vakantie te werken?

Ja dat is mogelijk, maar omdat we veel tijd steken in de training van elke nieuwe medewerker zijn we vooral geïnteresseerd in mensen die langere tijd bij Hoogvliet willen werken, bijvoorbeeld één of twee avonden in de week. Collega’s met een flexibel 2 tot 12 uur contract kunnen tijdens vakanties meestal meer uren werken.

Zijn er doorgroeimogelijkheden bij Hoogvliet?

Bij Hoogvliet staat kwaliteit voorop. De kwaliteit van het bedrijf wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van onze medewerkers. Bij Hoogvliet krijgt talent dan ook zeker een kans. Naast onze talentenopleidingsprogramma’s bieden wij ook diverse trainingen aan zodat jij als medewerker je optimaal kunt ontwikkelen. Bijvoorbeeld op het gebied van leidinggeven, bedrijfshulpverlening of vakkennis.

Kan ik een stage volgen bij Hoogvliet?

Hoogvliet is een erkend leerbedrijf voor diverse afdelingen. Stagiaires zijn van harte welkom en natuurlijk werken we ook graag mee aan afstudeerprojecten. Je neemt een kijkje in de wereld van de supermarkt en krijgt goede begeleiding bij het maken van een eventuele stage opdracht. Zowel BOL, BBL, HBO als WO stages behoren tot de mogelijkheden. Maar ook afstudeerstages/-opdrachten zijn mogelijk op diverse niveaus. Medewerkers van Hoogvliet die stage willen lopen genieten een voorrangspositie. De beschikbare stageplaatsen staan aangegeven in het vacatureoverzicht. 

Waar moet ik aan denken als ik wil solliciteren naar een vacature in de winkel of het distributiecentrum?

Onze winkels zijn meer dan 72 uur per week geopend. Van medewerkers wordt daarom verwacht dat ze op wisselende tijden willen en kunnen werken. Dus ook op avonden, zaterdagen en eventueel zondagen. Voor het distributiecentrum gelden vaak vroege begintijden, die ervoor zorgen dat de winkels tijdig de eerste producten aangeleverd krijgen.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed terecht is gekomen?

Je ontvangt direct per mail een ontvangstbevestiging van je sollicitatie. Binnen 2 weken krijg je van ons een inhoudelijke reactie. 

Hoe lang duurt het voordat ik een reactie ontvang op een sollicitatie?

Uiterlijk binnen twee weken ontvang je van ons een reactie. Dit kan telefonisch of per e-mail zijn.

Ik ontvang een wajong uitkering, zijn er mogelijkheden voor mij om bij Hoogvliet te werken?

Die zijn er zeker, wij hebben diverse wajongers in dienst. Je kunt gewoon solliciteren op een openstaande vacature en bij opmerkingen vermelden wat je mogelijkheden en beperkingen zijn.

Wat ga ik bij Hoogvliet verdienen?

Hoogvliet is aangesloten bij de cao voor personeel van Grootwinkelbedrijven in levensmiddelen. Je kunt bij de bijbaan vacatures een salariscalculator invullen om te zien wat jij gaat verdienen.