Maak kennis met onze medewerkers!

Wie kan je het beste vertellen hoe het nu echt is om deel uit te maken van de Hoogvliet familie? Onze eigen medewerkers natuurlijk!

Marcel - operationeel manager
E-fulfilment center

"Ik heb net mijn jubileum gevierd. In 1998  ben ik begonnen met werken  bij Hoogvliet in onze winkel in Sassenheim. Hier heb ik jarenlang gewerkt in een super leuk team als vakkenvuller en soms sprong ik bij op de broodafdeling.

Na mijn HBO studie heb ik de sprong gemaakt vanuit het filiaal naar ons (destijds) hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Daar heb ik gewerkt op de afdelingen logistieke automatisering en Category Management. Sinds 2013 werk ik in het Hoogvliet E-fulfilment Center waar wij de boodschappen verzamelen en inpakken voor onze online klanten. Hier ben ik werkzaam als operationeel manager.

Wat ik leuk vind aan Hoogvliet is dat het een bedrijf is dat constant in ontwikkeling is, ruimte geeft om je persoonlijk te ontwikkelen en er heerst een goede collegiale sfeer. Het gevoel dat we het samen doen is voelbaar binnen het bedrijf.

De tijd is voorbij gevlogen sinds ik mij eerste pak suiker vulde in filiaal Sassenheim en dat zegt eigenlijk genoeg. Ik heb het hier altijd zo naar mijn zin gehad dat ik binnen Hoogvliet heb gekeken naar de mogelijkheden en de kans heb gekregen om door te groeien.”

Shaday - kassamedewerker

"Sinds 2016 ben ik werkzaam op de kassa afdeling in filiaal Oude Wal in Hoogvliet.

Wat het werken bij Hoogvliet zo leuk maakt is de afwisseling in je werkzaamheden, zoals werken achter de kassa, achter de serviceshop en in de slijterij.

Het contact met de klanten in de winkel vind ik fijn en ik werk ook nog eens in een leuk en gezellig team."

Cathelijne - category manager wijn, bier en fris

"Ik ben destijds afgekomen op een sollicitatiedag voor onze winkel in Alphen aan den Rijn Kerk & Zanen. Bijna was ik niet aangenomen want ze zochten eigenlijk hulpkrachten die niet op vakantie gingen, maar net voordat ik de lift instapte werd ik alsnog teruggeroepen en aangenomen.

Wat ik zo leuk vond aan deze baan was de hectiek van een winkel. Geen dag is hetzelfde! Al snel mocht ik op zaterdag de kist beheren en helpen de kassaploeg aan te sturen. 

Jarenlang heb ik naast mijn studie in Leiden (destijds kon je er nog jaren over doen) ongeveer 20 uur gewerkt als assistent-hoofdcaissière, totdat mijn dochter geboren werd. Zij werkt inmiddels ook als hulpkracht in Kerk & Zanen! Ik ben toen vier dagen gaan werken als hoofdcaissière en heb in de avonduren mijn studie rechten in Leiden alsnog afgemaakt. Na 17 jaar in de winkel te hebben gestaan, maakte ik de overstap naar het servicecentrum en werd ik coördinator klantenservice. Twee jaar later mocht ik starten op category management.

Waar ik het meest trots op ben? Ik denk toch wel op alle leuke samenwerkingen door de jaren heen. Bij Hoogvliet werken de leukste mensen. Ik zit echt helemaal op mijn plek bij commercie, maar natuurlijk wil ik mezelf altijd ontwikkelen en doorgroeien."

Vincent - vrachtwagenchauffeur

"Ik werk nu alweer bijna 7 jaar bij Hoogvliet, fulltime als vrachtwagenchauffeur op het distributiecentrum. Ook zit ik één of meerdere dagen op de planning om de ritten in te delen. Dit noemen we hier ritbegeleiding.

Het is leuk en afwisselend werk en ik heb mijn eigen vrachtwagen. Door mijn werk kom ik in alle filialen. Ook het boek/de planning die ik er bij doe maakt het werk nog meer gevarieerd, de ene dag rijd je de vrachten weg en de andere dag geef je de vrachten weg en moet je de administratie daarvan bijhouden.

Verder heb ik een leuke groep collega’s, waar ik het goed mee kan vinden. Hoogvliet is een prima werkgever waar ik al jaren met veel plezier werk en ik hoop er nog heel wat jaartjes te blijven."

Alle - bakker

"In 2006 ben ik in dienst gekomen in de centrale bakkerij in Alphen aan den Rijn. Vanuit de bakkerij worden alle filialen dagelijks van vers brood voorzien.

Naast de goede arbeidsvoorwaarden en regelingen die Hoogvliet biedt, is het leuk en uitdagend om elke dag te werken aan (streven naar) een kwalitatief topproduct in één van de modernste bakkerijen."

Falco - assistent teamleider productie

"Ik werk sinds april 2013 bij Hoogvliet. Mijn werkplek is de productie afdeling van de afdeling centrale slagerij. Behalve dat Hoogvliet een fijne winkelketen is, is het ook een bedrijf dat altijd aan het verbeteren is.

Het mooie aan het werken bij Hoogvliet is dat je altijd de kans krijgt om jezelf te verbeteren, maar ook om samen met je collega's het uit eindelijke product te verbeteren.

Dit is ook terug te zien in de winkels van de Hoogvliet. En aan de medewerkers, het personeel is vrolijker en behulpzamer dan bij de meeste andere winkels."

Käthe - stagiaire

"Hallo! Ik ben Käthe. Ik heb mijn afstudeerstage bij Hoogvliet op het service centrum gedaan, op de HR afdeling.

Toen ik op zoek moest naar een stage plek kwam Hoogvliet eigenlijk meteen bij mij op omdat op onze online omgeving vaak aangegeven wordt dat dit een mogelijkheid is en dat medewerkers voorrang krijgen op een stageplek binnen Hoogvliet.

Tijdens mijn stageperiode heb ik mij bezig gehouden met verschillende onderwerpen binnen de HR afdeling voornamelijk met het actualiseren en (her)schrijven van het HR beleid. Voor niet HR studenten klinkt dit misschien saai en dat snap ik helemaal maar dit is eigenlijk gewoon de grondslag van een HR afdeling en dus SUPER leerzaam! Ik ben echt enorm dankbaar dat ik mijn bijdrage heb mogen leveren hierin. Ik kreeg genoeg leuke projecten en zat ik nooit stil. Ook gaven ze mij de ruimte om aan mijn schoolwerk te zitten. We hadden duidelijke afspraken gemaakt en als het een keer een beetje tegen zat maakte dat helemaal niet uit en werd er een manier gevonden om toch alles goed te laten verlopen. Ik heb in mijn stageperiode van een half jaar enorm veel geleerd en ben blij dat Hoogvliet deze kans bied aan haar medewerkers. Ik raad het dan ook enorm aan om bij Hoogvliet stage te komen lopen!"

Diego - medewerker e-fulfilment

"In het e-fulfilment center zijn de werkzaamheden heel divers, we verzamelen boodschappen voor de klanten, vullen de vakken aan, verwerken emballage en bedienen de kartonpers. Dat houd het lekker divers.

Het fijne aan deze baan is ik het goed kan combineren met school en vrije tijd. Ik werk meestal op zaterdag en als ik doordeweeks extra kan werken dan hoef ik alleen maar even te bellen en dan kan ik extra komen werken.

Ik vind het wel relaxed werken hier en met de vaste zaterdagploeg is het altijd heel gezellig. We werken dan van 7.00 tot 14.00 of 15.00 uur, totdat het werk af is. "

Milan - rayonmanager

“Ik werk sinds augustus 1999 bij Hoogvliet. Mijn loopbaan startte hier na het afronden van mijn opleiding Detailhandel. Ik werkte toen bij de Konmar in Rotterdam als hulpkracht en wilde fulltime gaan werken. Via via ben ik terechtgekomen bij een open dag van Hoogvliet in Boskoop en zo is mijn carrière bij Hoogvliet gestart, als 1e verkoopmedewerker op filiaal Linnaeusweg. Na een aantal jaar en diverse filialen ben ik assistent supermarktmanager geworden en na een aantal jaar heb ik de stap gemaakt als supermarktmanager. In de tussentijd heb ik veel interne en externe opleidingen, trainingen en cursussen gevolgd om me te blijven ontwikkelen. Na een aantal jaar als supermarktmanager diverse filialen te hebben aangestuurd, was het tijd voor een nieuwe uitdaging en heb ik de stap mogen en kunnen maken naar rayonmanager binnen Hoogvliet. Dit is alweer zes jaar geleden, ik ontwikkel mijzelf echter nog steeds in deze functie en ga ik elke dag nog met plezier naar mijn werk in de winkels of op het Servicecentrum.

Het leuke aan het werk bij Hoogvliet vind ik toch wel de vrijheid en de verantwoordelijkheid die je krijgt of neemt, of ik nu 1e verkoopmedewerker was of nu als rayonmanager. Als je je verantwoordelijkheid pakt en neemt, dan krijg en heb je ook vrijheid. Werken in de detailhandel is enorm dynamisch, geen dag is hetzelfde en dat maakt het ook leuk en verrassend.

Ik heb ervoor gekozen om carrière te maken bij Hoogvliet, omdat ik mij er altijd thuis heb gevoeld en nog steeds voel. Er word geluisterd, je word gehoord, je mag meedenken en beslissen over de toekomst van het bedrijf.”

Yusof - teamleider e-fulfiment

“In november 2003 begon ik mijn carrière bij Hoogvliet als orderverzamelaar bij de afdeling orderverzameling in distributiecentrum Alphen aan den Rijn en na 8 maanden werd ik boekmedewerker waar ik de orderbonnen om te orderpicken uitdeelden aan de verzamelaars. In september 2005 werd ik benoemd als Assistent teamleider orderverzameling.

Op 1 december 2013, een aantal dagen na de officiële opening van ons Hoogvliet E-fulfilment Center, ben ik gevraagd om hier te komen werken als Assistent teamleider en sindsdien werk ik hier nog steeds elke dag met veel plezier.

Sinds eind 2021 ben ik werkzaam als Teamleider e-fulfilment en zorgen we er samen voor met onze collega’s dat we de bestelde orders kwalitatief inpakken en op tijd afgeleverd worden bij onze klanten. In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest bij ons op de afdeling en wil graag blijven werken in ons Hoogvliet E-fulfilment Center

Het werken bij Hoogvliet en de samenwerking met mijn collega’s voelt familiair. Ik ben trots om in ons distributiecentrum te werken en hopelijk kan ik dit blijven doen tot aan mijn pensioen.”

Op de hoogte blijven van de nieuwste vacatures?