1. Hoogvliet als werkgever
  2. Hoogvliet en maatschappij

Wat doet Hoogvliet voor de maatschappij?

Voor Hoogvliet staat maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor het vinden van een goede balans tussen de gezondheid van onze organisatie, de samenleving en het milieu. Niet voor niets is één van onze Krachten: Bewust én verantwoord. Om ervoor te zorgen dat het onderwerp MVO geen loze kreet is, maar verankerd is in ons bedrijf, hebben wij vijf MVO-thema’s geïntroduceerd: medewerkers, gezondheid, lokale betrokkenheid, duurzame handel en klimaat.

Lees hier ons Sociaal en MVO jaarverslag.

 org-jobs:/SB/2017/Alg/Algemeen/3/ALG_2017_3_Algemeen_Cover_Mvo_jaarverslag.jpg

Hoogvliet draagt twee initiatieven in het bijzonder een warm hart toe en heeft deze binnen de organisatie een prominente plaats gegeven.

org-jobs:/SB/Werken-bij/230px/POCB_Werken-bij_foto_ZuidAfrika_230x120.jpg   org-jobs:/SB/Werken-bij/230px/POCB_Werken-bij_foto_Hoogvliegers_230x120.jpg


Kinderdorp Rehoboth (Zuid-Afrika)

In 2013 zijn wij via de stichting ‘Hart voor Kinderen’ in aanraking genomen met het kinderdorp Rehoboth in Zuid-Afrika. Het doel van Rehoboth is hulp bieden aan weeskinderen die besmet zijn met HIV of kinderen waarvan de familieleden niet meer in staat zijn om voor ze te zorgen. In 2014 heeft Hoogvliet een educatiecentrum gefinancierd. Daarnaast stimuleren we met onze medewerkers teamactiviteiten waarmee geld wordt opgehaald om een financiële bijdrage te leveren voor voeding en educatie.
       

Stichting Hoogvliegers

Stichting Hoogvliegers laat zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten.

Meer dan 15 maal per jaar is er een Grote Hoogvliegersdag, waar de Stichting Hoogvliegers er met veel kinderen tegelijkertijd een leuke dag van maken. Op het vliegveld beleven ze met brandweer, politie, stoere vrachtwagens, auto's en vooral helikopters en vliegtuigen een geweldig avontuur. Hoogvliet sponsort en ondersteunt vier van deze Hoogvliegersdagen door zorg te dragen voor de lunch, medewerkers die meehelpen, vervoer met een vrachtauto en een Hoogvliet springkussen.